Μαθήματα εξ΄αποστάσεως

Υποβλήθηκε από gregory . Ημερομηνία: Τρί, 08/18/2020 - 15:26

Διδασκαλία εξ΄αποστάσεως


Η διδασκαλία εξ΄ αποστάσεως είναι ένας τρόπος εκμάθησης που έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας μετά από την εμφάνιση του covid-19. Όπως σε κάθε νέο έτσι και εδώ υπάρχουν αμφιβολίες σε μία μερίδα μαθητών και γονέων για το πως λειτουργεί.

Ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο…

        •    Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αναγκαία η γνώση από μέρους του καθηγητή των κατάλληλων προγραμμάτων -εργαλείων για την υλοποίηση της.
             Η χρόνια ενασχόληση μας με τις νέες τεχνολογίες μας βρήκε  έτοιμους, πριν την δύσκολη συγκυρία των ημερών του κορωνοιού.

        •    Επίσης είναι αναγκαία η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να υπάρξουν  καλά αποτελέσματα. Όλα τα απαραίτητα  ψηφιακά εργαλεία υπάρχουν στον εξοπλισμό του         
             φροντιστηρίου  Θετικές Σπουδές.

        •    Η ποιότητα της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας είναι σχετική με τις παραπάνω  προϋποθέσεις.

        •    Το μάθημα γίνεται online στην ψηφιακή αίθουσα με τους άλλους μαθητές ή ο καθένας επιλέγει κάποιον  συμμαθητή ή ως ιδιαίτερο (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ώρες).

         •    Ο μαθητής:
              o    Σε πραγματικό χρόνο παρακολουθεί τον καθηγητή στην οθόνη  του υπολογιστή του, ακούγοντας και  βλέποντας ακριβώς ό,τι εκείνος λέει και γράφει.
                    Ο πίνακας που θα έβλεπε στη φυσική αίθουσα μεταφέρεται στην οθόνη του Η/Υ με πλήρη ποιότητα εικόνας.

              o    Μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει απορίες και να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα παίρνοντας το λόγο, όπως και στη φυσική αίθουσα.

              o    Μπορεί να θέσει επίσης στον καθηγητή του μεμονωμένη προσωπική  απορία και να πάρει σε προσωπικό επίπεδο την απάντηση του καθηγητή γραπτώς την ίδια στιγμή.

              o    Μπορεί να αντιγράψει το περιεχόμενο της οθόνης στο τετράδιο  ή να κρατήσει στιγμιότυπο οθόνης και να γράψει το περιεχόμενο  αργότερα αφομοιώνοντας το υλικό με ηρεμία.

              o    Βρίσκεται στο σπίτι του  και ως γνώστης και πολύ καλός χρήστης των ηλεκτρονικών μέσων μπορεί να αποδώσει  το μέγιστο.


       •    Το μάθημα εξελίσσεται ανάλογα τις ανάγκες των μαθητών δηλαδή είναι κάτι το «ζωντανό» και όχι μαγνητοσκοπημένο .

        •    Μετά το κάθε διδασκαλία δίνονται εργασίες με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα  (site) του φροντιστηρίου Θετικές Σπουδές  https://thetikes-spoydes.ecloud.gr/

         •    Η διόρθωση γίνεται πάνω στο αρχείο εργασίας του μαθητή και αποστέλλεται και πάλι σ ´αυτόν  με τις παρατηρήσεις του καθηγητή.

         •    Οι μαθητές μπορούν να εκμεταλλευτούν με την εγγραφή τους στο φροντιστήριο Θετικές Σπουδές το υλικό που υπάρχει καταχωρημένο στην ηλεκτρονική σελίδα το οποίο συνεχώς
               εμπλουτίζεται.

        •    Τα διαγωνίσματα γίνονται στις ίδιες ημερομηνίες που καθορίστηκαν.

        •    Διδάσκονται επαναληπτικά θέματα από την αρχή (Σεπτέμβριος) σε συγκεκριμένες ώρες  για εμβάθυνση της ύλης και συνεχή επαφή με το διδαχθέν υλικό.

        •    Ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στον μαθητή, παραδείγματα που μόνο μέσω  προγραμμάτων υπολογιστών μπορούν να δοθούν, ώστε η κατανόηση
              της ύλης να είναι πιο  αποτελεσματική.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βοηθά το παιδί  να αυξήσει την υπευθυνότητα του, να οργανώσει το χρόνο μελέτης του, πάντα με την υποστήριξη του καθηγητή του και να συνηθίσει σε ένα τρόπο παρακολούθησης που θα βρει στο μέλλον πολλές φορές μπροστά του ( ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη συγκυρία που βιώνουμε την περίοδο αυτή).
Η ενασχόλησή μας με τον ηλεκτρονικό τρόπο παρουσίασης ενός μαθήματος είναι εγγύηση ( όπως αποδείχθηκε την περίοδο Μαρτίου Ιουνίου 2020)  και μας δίνει το δικαίωμα να αναλάβουμε και πάλι τα φροντιστηριακά μαθήματα των παιδιών σας είτε ως κύρια φροντιστηριακή εκπαίδευση είτε ως συμπληρωματική.

 


 Με σωστή και μεθοδευμένη καθοδήγηση, κοντά στο μαθητή, πάντα με σκοπό την επίτευξη των υψηλών στόχων του!!!